Hoe ga ik te werk?

Meer dan 90% van de consulten gebeuren bij u thuis omdat het niet interessant is om je met zieke vissen te verplaatsen. De overlevingskans van de vissen verkleint en ik krijg dan als dierenarts ook maar een heel beperkt beeld van wat er zich in de vijver aan het afspelen is.

Bij een huisbezoek zie ik de vissen in hun eigen omgeving, hun effectieve gedrag op het moment en kan ik heel het systeem beoordelen inclusief de waterkwaliteit à la minute. Ik zie zelf ook vaak meer dan waar de eigenaar mij voor gevraagd heeft om langs te komen.

In de praktijk kan je eerder terecht voor het afhalen van medicijnen, aanleveren van stalen of bijvoorbeeld met een stervende vis wanneer een huisbezoek op korte termijn onmogelijk is.

Alle consulten of bezoeken gebeuren op afspraak, er is geen spreekuur!

Wat als je zelf niet aanwezig kan zijn tijdens mijn bezoek?

Ik krijg vaak de opmerking dat klanten moeten werken op het moment dat ik kan langskomen. Doordat ik een route maak en jouw woonst net in de voormiddag/namiddag of avond op die ronde past, kan ik daar meestal niet zo heel veel in schuiven. Ik vraag dan om eerst en vooral te kijken in je nauwe omgeving of er daarvan niet iemand de deur voor mij kan openen. Het is onnodig dat de eigenaar zelf speciaal aanwezig is tijdens mijn bezoek. Ik kan perfect het onderzoek alleen doen zolang ik aan de vijver geraak, materiaal ter beschikking krijg en een beschrijving van het probleem. Kan u aanwezig zijn, des te beter, tijdens mijn bezoek kan je mij al je vragen stellen en kan ik onmiddellijk te weten komen wanneer er laatst een vis bij geplaatst is, hoeveel water er in de vijver zit, of de UV-lamp aan staat, of een bepaalde vis er steeds zo uit gezien heeft, enz..

We kunnen ook telefonisch contact met elkaar nemen wanneer ik aan de vijver sta en al deze zaken overlopen. Als we het allebei druk hebben is dat de beste oplossing.

Vind je niemand die aanwezig kan zijn dan is de derde oplossing dat ik zelf de tuin betreed en mijn werk doe wat nodig is. Zorg dan dat alles voor mij klaar staat opdat ik vlot kan werken.

 

Wat heb ik nodig bij een bezoek?

  1. Een degelijk schepnet waarmee ik effectief een vis kan vangen. Maw voldoende groot en sterk. Een netje om de bladeren op te vangen, een zwembadnet. Ik kan geen zieke vis beoordelen van op afstand of door er van naast de vijver naar te kijken. Bij elk bezoek vang ik 2 à 3 vissen om fysiek te onderzoeken. Wanneer ik mijn eigen schepnet moet gebruiken worden omwille van hygiënische redenen kosten in rekening gebracht.
  2. Een bowl om een vis te kunnen inspecteren van onder en van boven, in de kieuwen, om staaltjes te kunnen nemen van de huid, mest, kieuwen.. Dit kan een kinderbadje zijn, curverbox, gesloten wasmand,enz.. maar moet wel voldoende groot zijn volgens de grootte van de vis. Een vis van 80cm past in geen badje van 60m. Een te grote vis in een te kleine bowl geeft risico op letsels!
  3. Een handdoek om mijn handen te drogen. Ik wikkel geen vissen in een handdoek om ze beter te kunnen vast houden maar doordat mijn handen regelmatig nat zijn droog ik ze graag eens af met een propere doek om bijkomende zaken te kunnen uitvoeren zoals microscoopglaasjes prepareren, spuitjes klaar maken, materiaal nemen, enz..
  4. Stroom voor de microscoop. Mijn toestel werkt in principe op batterijen maar in het geval dat deze net plat zijn of ik mijn vervangtoestel mee heb, heb ik een stopcontact nodig in de buurt van de vijver. Tafel en stoel zijn handig maar optioneel.

Hoe contacteer je mij?

Wens je een afspraak voor een consult : elke werkdag van 9u tot 13u is de praktijk telefonisch bereikbaar. Het medisch secretariaat zal met jou de mogelijkheden overlopen. Je kan ook het contacformulier hier op de website invullen en verzenden. Tenslotte kan je ook een mail of SMS versturen maar vermeld duidelijk je naam, adres, contactgegevens en omschrijf kort het probleem. Antwoord krijg je normaliter binnen de 24u. Whatsapp, Messenger, Facebook berichten zijn voorbehouden voor privé-gebruik en niet werk-gerelateerd.

Heb je een vraag en wens je digitaal advies : Het is onmogelijk om langs de telefoon te zien welke ziekte uw vissen hebben dus maak je bij ziektegevallen best gewoon een afspraak. Anderzijds hebben mensen vaak gewoon een vraag over het levensonderhoud van hun dieren bijvoorbeeld. Hiervoor is de site professioneel-advies speciaal ontworpen.

Zelf ben ik niet vaak telefonisch bereikbaar omdat ik meestal met de handen in het water zit. Je kent het of niet maar de telefoon rinkelt altijd op de meest onmogelijke momenten, en in het bijzijn van klanten vind ik het ongepast om minutenlang te staan telefoneren. Ik kan mijn werk ook maar echt goed doen als ik niet constant gestoord word.

Wat kost een bezoek en hoe kan je betalen?

Klik door naar mijn tarieven voor een overzicht. Elk particulier bezoek dient onmiddellijk betaald te worden, dat kan cash maar evengoed met Bancontact of via Scashen. Hou rekening dat bij een betaling via Bancontact met uw Visa of Mastercard 2% transactiekosten zullen berekend worden (niet voor gewone maestro bankkaarten)

Welk is mijn werkgebied?

Ik verplaats mij zowel in België als in Noord-Frankrijk en Zeeland. Kijk op de kaart voor exacter te zien waar precies. Van april tot en met oktober hou ik mij meestal aan vaste routes op vaste dagen.

Deze bezoeken kunnen gebeuren aan groepstarief, dat wil zeggen dat de verplaatsingskost gedeeld wordt met andere bezoeken. In de winter zijn er geen groepsronden en is de verplaatsing volledig voor eigen rekening.

Als er werken zijn in uw straat of omgeving laat mij dat dan even weten aub. Verplaatsingen zijn tijdrovend en elke dag kom ik wel in 1 of andere file of omleiding terecht dus wat vermeden kan worden maakt dat ik op tijd bij mijn klanten geraak.

Een overzicht:


Om welk uur kom ik langs?

Doordat ik net sterk afhankelijk ben van het verkeer en er soms nog bezoeken à la minute bijkomen op de ronde kan ik zelden 100% exact zeggen om welk uur ik bij jou zal zijn. Als ik een afspraak maak is dat altijd met een zekere marge van 1 à 2u. Ofwel mag je mij verwachten in de voormiddag tussen 9u en 12, rond de middag, begin namiddag, latere namiddag ofwel s’avonds. Op werkdagen en zeker tijdens het drukkere seizoen ben ik van 9u aan het werk tot zolang er licht is en ik vissen kan vangen en onderzoeken. Sla dus nog niet in paniek als ik s’avonds ging langs komen en je mij om 18u nog niet gezien hebt. Niet zelden word ik opgebeld om 17u om te vragen of ik nog langs kom terwijl de dag nog lang niet afgelopen is. Twijfel je echt of ik je niet vergeten ben stuur dan een SMS aub.